Saunamagazineonline.jouwweb.nl
Home » DE ELEMENTEN

DE ELEMENTEN

Een saunabezoek heeft meer met Moeder Natuur te maken dan je denkt. Immers, bij de sauna draait het allemaal om de elementen vuur, hout, wind (luchtbad) en water. Het is dan ook geen wonder dat de natuurbewuste indianen en de door natuur omringde Finnen de saunarituelen uitvonden en niet meer konden en kunnen missen.

 

Misschien doet een sauna ons daarom wel zo goed... Het brengt je in contact met de natuur, met de elementen. Dan zijn we in ons element... De elementen kunnen ons helpen te ontspannen en te genieten (de geur van hout, de wind in ons gezicht, surfen of varen op zee)...

 

Ik merk dat het me goed doet om met de elementen bezig te zijn. Een wandeling langs de zee, is juist zo fijn vanwege de geur van de zee (WATER) en vanwege de wind die door je haren (als je die nog hebt, haha) wappert...

 

Wat is er fijner dan na een wandeling even uitrusten bij een openhaard met ECHT - knapperend - hout en met brandend vuur?

 

Hout speelt in mijn leven een grote rol. Ik hou van grote bomen en van het bos. De geur van hout vind ik ongeƫvenaard. Vandaar mijn voorkeur voor houtgestookte sauna's. Het geluid, de geur... zalig!

 

In bossen heb ik liever geen vuur!

 

Bossen... daar hou ik van bij bosjes! Maar dan doel ik vooral op de bossen zoals je die vindt in bijvoorbeeld Zweden, Canada, IndonesiĆ«, Ecuador en Amerika... Spannende, veelzijdige bossen met rotsen, bloemen, exotische vegetatie, hoogteverschillen, meren, rivieren en watervallen... Ik ben dol op watervallen! 

 

Ik heb liever een houten kast in huis of op kantoor staan dan een kast waarvan de basisstof in een fabriek is gemaakt (kunststof bijvoorbeeld). Ik geniet heel erg van ECHT haardhout dat brandt. En ik hou van muziekinstrumenten die van hout zijn gemaakt, zoals de akoestische gitaar, de piano en de blokfluit (ligt er ook maar helemaal aan welke compositie er wordt gespeeld natuurlijk).

 

Net als de natuur prikkelt de sauna al je zintuigen, mede dankzij de elementen. HEERLIJK!